dilluns, 23 de juliol del 2012

Impacte econòmic (Creació de llocs de treball I)


Segons les dades de Comissions Obreres de l’any 2011, l’atur a l’Alt Penedès es troba entre l’11% i el 13% i que aquest mateix any va pujar entre un 0% i un 5%. Aquestes xifres són significatives, ja que, tot i que no estigui pujant, l’Alt Penedès té una taxa d’atur notable, de la qual gairebé el 40% té entre 16 i 24 anys.  D’aquestes dades podem treure moltes conclusions.



Primerament cal dir que el karting provocarà una ocupació mitja de personal d’unes 12 persones, de les quals, hi haurà fixes:

·    2 gerents, un dels quals farà també el càrrec de comercial
·    1 administratiu que s’encarregarà d’estar a les oficines
·    1 contable
·    Uns  6 operaris de pista depenent de l’esdeveniment esportiu
·   2 persones destinades al bar-restaurant del karting


Tot i això, aquesta ocupació no serà regular, ja que, al llarg de la temporada de competició que transcorre entre els mesos de setembre i juny on caldrà aproximadament una quantitat de treballadors d’unes 9 persones i a la resta de mesos, cap a l’estiu, la plantilla es veurà ampliada a uns 20 treballadors. 

Això, tot i que no es vegi reflectit directament a les taxes d’atur ajudarà, ja que, a l’estiu hi ha més turisme de platja, i a l’estar notablement a prop d’aquesta, causarà un moviment de gent que haurà de dinar i comprar en algun lloc, en aquest cas es suposa la població més gran i propera, Vilafranca del Penedès.

D’altra banda, es miraria de millorar el costat més tocat de l’atur, els joves. Amb la finalitat de que el impacte social sigui major dins aquest grup pel que fa al treball, dins el circuit tindran preferència les persones que estiguin dins la franja d’edat dels 16-24 anys. A més a més, dins el circuit s’impartiran classes de formació per obtindre títols d’operaris de pista. Després de parlar amb el Consell Comarcal d’aquest tema, a més de tot això, per als més joves que sol·licitin inscriure’s als cursos disposaran d’una subvenció. És un tots hi guanyem, el Consell Comarcal oferirà un descompte del (esperant resposta) i l’administració del circuit vetllarà per la comunitat per ajudar a crear llocs de treballs pels més afectats davant la crisi.


Informació extreta de:
http://www.ccoo.cat/pdf_documents/2012/mapa_atur_2011.pdf
Consell Comarcal
Karting Outdoor el Vendrell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada